Trinát mestertapasz

 • Kül- és beltéri
 • Fa- és fémfelületekre

2 090 Ft7 640 Ft

Hozzáadva a kívánságlistáhozEltávolítva a kívánságlistából 0
SKU: N/A Kategória: Címkék: ,

Kül- és beltéri fa- és fémfelületek felületi egyenetlenségeinek kitöltésére használható.

Alkalmazási terület: Kül- és beltéren egyaránt alkalmas fa- és fémfelületek felületi egyenetlenségeinek kitöltésére.Könnyen, simán hordható fel. Igen gyorsan szárad. A megszáradt késtapasz tömör, vízálló, kemény, megfelelő rugalmasságú, könnyen csiszolható.

Felhasználási mód:
A fafelületeket tapaszolás előtt célszerű enyhén, szárazon megcsiszolni. Kültéri vagy nedvességnek kitett helyeken Lazurán Univerzális Faanyagvédőszer/Lignoprot Megelőző Faanyagvédőszerrel vagy Lazurán Oldószermentes Faanyagvédőszer/Lignolit Komplex Faanyagvédőszerrel kell átitatni, a fafelület megmaradt szívóképességét Lazurán Félolaj beeresztő és pórustömítő/Félolaj beeresztő és pórustömítővel vagy Lazurán Lenolajkence beeresztő és pórustömítő/Lenolajkence beeresztő és pórustömítővel lehet pórustömíteni. Beltéri helyeken elegendő a Lazurán Félolaj beeresztő és pórustömítő/Félolaj beeresztő és pórustömítővel vagy Lazurán Lenolajkence beeresztő és pórustömítő/Lenolajkence beeresztő és pórustömítővel történő beeresztés. A felület teljes száradása után hordható fel a Trinát mestertapasz kenőkéssel, kb. 0,2 mm-es rétegvastagságban.
A levegőn (23 °C-on) gyorsan száradó tapasz 2 óra elteltével már könnyen csiszolható. Ezután az alapozó festés következik Trinát univerzális alapozóval, Trinát Rapid alapozóval vagy Trinát Mesteralapozóval. A megcsiszolt és portalanított felület Trinát zománcokkal vagy Trikolor festékkel közvetlenül csiszolás után, Nitrozománccal 6 óra elteltével vonható át. Fémfelületet rozsdamentesítés, csiszolás, portalanítás és zsírtalanítás után Trinát korróziógátló alapozóval kell alapozni. Ezután lehet a felületi egyenetlenségeket Trinát Metertapasszal kiegyenlíteni. A tapaszolt felületet Trinát univerzális alapozóval, Trinát Rapid Alapozóval, vagy Trinát Mesteralapozóval kell alapozni. A megcsiszolt és portalanított felület Trinát magasfényű zománcfestékkel, Trinát selyemfényű zománcfestékkel vagy Trikolor festékkel közvetlenül csiszolás után, Nitrozománccal 6 óra elteltével vonható át.

Kiadósság: 5 m2/l (0,2 mm rétegvastagságban)
Felhasználási idő: 2 év (5-25°C hőmérsékleten tárolva)
Száradási idő: 2 óra (0,2 mm rétegvastagságban)
Csiszolhatóság: 2 óra (0,2 mm rétegvastagságban)
Sűrűség: 1,75 g/cm3
Nem illóanyag tartalom: min. 78% (120°C/2 óra)
Felépítés: oldószer, műgyanta, töltőanyag
Tűzvédelmi előírások: II. Tűzveszélyességi fokozatba tartozik. TŰZ ÉS ROBBANÁSVESZÉLYES!
Veszélyesanyag tartalom: White Spirit (lakkbenzin) 150/200 10-20% Etil-metil-ketoxim: < 0,5% Szenzibilizáló anyagot (etil-metil-ketoxim) tartalmaz. Túlérzékeny személynél allergiás reakciót válthat ki.
Hatósági engedélyek: KERMI sz.: 51-1708/94,
Biztonsági előírások: R10 Kismértékben tűzveszélyes. R67 Gőzei álmosságot vagy szédülést okozhatnak S1/2 Elzárva és gyermekek számára hozzáférhetetlen helyen tartandó. S24/25 Kerülni kell a bőrrel való érintkezést és a szembe jutást. S46 Lenyelés esetén azonnal orvoshoz kell fordulni, a címkét az orvosnak meg kell mutatni. S51 Csak jól szellőztetett helyen használható.

Felület előkészítés: Ha azt szeretné, hogy a festés igazán tartós legyen, fontos, hogy megfelelően előkészítse az adott felületet. Az alábbi táblázatban többféle felület esetére is ajánlunk megoldást Önnek: a Trinát termékekkel kifogástalan munkát végezhet.

Fa-Megelőző védelem: LAZURÁN univerzális faanyagvédőszerrel (LIGNOPROT) vagy LAZURÁN oldószermentes faanyagvédőszerrel (LIGNOLIT).

Fém-Megelőző védelem: Oxidmentesítés, zsírtalanítás, alapozás TRINÁT korróziógátló alapozóval.

Fa-Pórustömítés: LAZURÁN félolajjal vagy LAZURÁN lenolajkencével

Legfontosabb tulajdonságok
Kiadósság: 5 m2/liter/2mm
Kiszerelések: 0,125l; 350g; 0,5l; 1l; 2,5l
Átfesthetőségi idő: TRINÁT átvonófestékekkel 4 óra, nitrokombinációs festékekkel 6 óra száradást követően.

Tulajdonságok: Trinát mestertapasz

Kiszerelés

0,5 L, 1 L, 2,5 L, 200 ml

User Reviews

0.0 out of 5
0
0
0
0
0
Write a review

Még nem értékelte senki.

Véleményezze elsőként ezt a terméket:

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Trinát mestertapasz

2 090 Ft7 640 Ft

0
  0
  Bevásárló listád
  A kosarad üres.Vissza a boltba
  Teddy Klára Festékbolt
  Logo
  Shopping cart