Thermotek Modakril homlokzatfesték – fehér

 • Színtartó homlokzatfesték
 • Apró egyenetlenségeket kitölti

17 955 Ft42 695 Ft

Hozzáadva a kívánságlistáhozEltávolítva a kívánságlistából 1

Kiváló időjárás-állóságú, általánosan használt, színtartó homlokzatfesték. A felület apró egyenetlenségeit kitöltő hatása folytán bevonata igen esztétikus hatású.

Alkalmazási terület: Igen sokoldalúan alkalmazható épülethomlokzatok és falfelületek, továbbá egyéb kül- és beltéri beton-, cement-, új azbesztcement és gipszfelületek bevonására. A Modakril homlokzatfesték töltő- és fedőképessége kiváló. Rugalmas, az alaphoz jól tapadó réteget képez. Bevonata igen jó páraáteresztő képességű. Időjárás-állósága, színtartóssága kiváló.

Választék: A matt bevonatot adó festék a színkártyánk szerint 240 divatos színben, 12,5 és 25 kg-os kiszerelésben kapható. A fehér és a 325-1 számú barna, 3 és 6 kg-ban is forgalomba kerül. A MODAKRIL KOLOR 5 l és 15 l-es fémedényben 3 alapfestékből közel 2000 szín állítható elő TRILAK színkeverő berendezéseken.

Felhasználási mód:
Új felület esetén: Új, festetlen felületeket portalanítás után Cehalin mélyalapozóval vagy Falfix diszperziós mélyalapozóval kell beereszteni, hogy a felület szívóképességét kiegyenlítsük. Ezután az esetleges kisebb felületi hibákat Deko kültéri porglettel, vagy Deko simítótapasszal ki kell javítani, majd a glettelt felületet -a foltosodás elkerülése érdekében – ismét Cehalin mélyalapozóval, vagy Falfix diszperziós mélyalapozóval kell kezelni. Régi felület esetén: Régi felületek bevonása előtt a laza, pergő, mészréteget, festékmaradványokat stb. mechanikai úton el kell távolítani. A portalanított felületet ebben az esetben is Cehalin mélyalapozóval, vagy Falfix diszperziós mélyalapozóval kell előkezelni. Kisebb repedések, illetve a felületi egyenetlenségek Deko simítótapasszal, vagy Deko kültéri porglettel javíthatók ki, majd a glettelt felületet ismét Cehalin mélyalapozóval, vagy Falfix diszperziós mélyalapozóval kell kezelni. Az így előkészített falfelületekre kell alapos felkeverés után a Modakril festéket felhordani 2 rétegben. Az egyes rétegek felvitele között legalább 4 óra száradási időt kell biztosítani. A festés történhet ecseteléssel, hengerezéssel vagy szórással. Festés után a szerszámokat és az elcseppenéseket azonnal vízzel el kell mosni, mert a megszáradt festék már csak erős oldószerekkel (pl. nitrohígító) távolítható el.

Hígíthatóság: szükség esetén max. 5% vízzel
Kiadósság: 1,5-2 m2/kg
Felhasználási idő: 2 év (5-25°C hőmérsékleten tárolva)
Száradási idő: 4 óra
Sűrűség: 1,50-1,70 g/cm3 (színtől függően)
Nem illóanyag tartalom: 70% (5-25°C hőmérsékleten tárolva)
Felépítés: töltőanyagok, víz, diszperziós kötőanyag, pigmentek
Páradiffúziós ellenállás:: 2,13 x 106m2sPa/g
FONTOS TUDNIVALÓK!: A megfelelő vastagságú 2 réteg felhordására a megfelelő, hosszantartó időjárás-állóság érdekében is szükség van. A MODAKRIL +5 °C-tól+30 °C-ig terjedő levegő- és falhőmérséklet mellett hordható fel. Tűző napon nem szabad festést végezni, mert a gyorsabb száradás esetenként rosszabb tapadáshoz vezethet. Ugyancsak nem célszerű erősen borult, esőre hajló, vagy rendkívül párás időben végezni a festést. Gyárilag színezett festés esetén az egybefüggő, egyszerre látszó felületekre célszerű azonos gyártási dátumú terméket felvinni. Amennyiben ezzel kapcsolatban segítséget igényel, vegye fel a kapcsolatot a gyár képviselőjével. A fehér homlokzatfesték házilagosan is színezhető AQUAKOLOR színezőpasztával pasztell árnyalatokra.
Tűzvédelmi előírások: IV. Tűzveszélyességi fokozatba tartozik. MÉRSÉKELTEN TŰZVESZÉLYES!
Veszélyesanyag tartalom: Etilén-glikol 0-2%
Hatósági engedélyek: ÉMI MAB sz.: A-180/76,MF 336-80,KERMI sz.: V-415/1978,
Biztonsági előírások: S2 Gyermekek kezébe nem kerülhet. S23 A keletkező permetet nem szabad belélegezni. S24/25 Kerülni kell a bőrrel való érintkezést és a szembejutást.

Tulajdonságok: Thermotek Modakril homlokzatfesték – fehér

Kiszerelés

15 L, 5 L

Dimensions
Weight 5 kg

User Reviews

0.0 out of 5
0
0
0
0
0
Write a review

Még nem értékelte senki.

Véleményezze elsőként ezt a terméket:

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Thermotek Modakril homlokzatfesték – fehér
Thermotek Modakril homlokzatfesték – fehér

17 955 Ft42 695 Ft

0
  0
  Bevásárló listád
  A kosarad üres.Vissza a boltba
  Teddy Klára Festékbolt
  Logo
  Shopping cart