A metáleffekt festék szépségei

A színes falfestékek és különböző minták festése a falra, örök és megunhatatlan divatot képeznek. Sok esetben még is valami extrát, valami különlegeset keres az ember, amivel egy kis pluszt, egyedit tud alkotni. A metáleffekt festékek pont megfelelőek erre a célra. Egyedi hangulatot és megjelenést kölcsönöznek a falfelületnek, amit kedvünk szerint variálhatunk.

Poli-Farbe Platinum Decor – metáleffekt festék

Ma a Poli-Farbe Platinum Decor effekt festékét nézzük át picit részletesebben. Ezen festékkel festett felület a fém látványát és érzetét kelti, alkalmas minta festéshez és sablonozáshoz is, valamint önmagában falfestésre is.

 • Önmagában és a többi Platinum Decor Metáleffekt festékkel keverve is használható.
 • Más színezőanyaggal is színezhető, de a színezék mennyiségének növelésével a fémes hatás tompul.
 • A gyöngyházfényű festék a halvány rózsaszín és a zöld árnyalatok között változik, színezése nem javallott.

Legfontosabb adatok: 

 • Felületi hatása: fémhatású vagy gyöngyházfényű
 • Száradási ideje: kb. 24 óra
 • Átfesthetősége: 2-3 óra
 • Felhordása: ecset, henger, szivacs, kefe
 • Higítása: nem javasolt
 • Kiadósság: 4-5 m2 /l (2 rétegben a felhordástechnikától függően)
 • Kiszerelés: 0,75 l

  A Poli-Farbe metáleffekt festék színei:

 

A metáleffekt festék szépségei

A metáleffekt festék színei

Alkalmazása:

Beltéri, jó állapotú, diszperziós falfestékkel már lefestett, egyenletes falfelületre használható. Egyéb felületekre (pl. zománcozott, lakkozott fa, olajlábazat, kő, műanyag stb.) is felvihető, amiről próbafestéssel győződhetünk meg. A fémhatású festéket ecsettel, hengerrel, szivaccsal, kefével illetve bármilyen, az adott elképzelésnek megfelelő festőszerszámmal lehet felhordani. Felhordásáról és használatával kapcsolatos tanácsokról készült egy kis bemutató videó is.

A termék szükség esetén vízzel hígítható. Hígítással a festék fedőképessége és felhordhatósága változik. Hengermintázás, sablonozás esetén az adott technikák szerint kell eljárni. Nagyobb felületek átfestésénél festőhenger használatát javasoljuk. A festéket függőlegesen, majd keresztirányban eloszlatva fémesen vagy gyöngyházfényben csillogó felület alakítható ki. A termék egyéb transzparens dekorációs festékek (pl. Platinum Decor Fallazúr) színezésére is alkalmas. A Platinum Decor effekt festékkel bevont fal később közvetlenül vagy csiszolást követően átfesthető. A szerszámok használat után vízzel elmoshatók. Száradás után a festék csak oldószerrel (pl. nitrohígító) távolítható el.

Az effekt festék alkalmazása és hivatalos leírása megtalálható a Poli-Farbe hivatalos weboldalán is.

 

Ötletek a felhasználáshoz

Hangulatos gyöngyház effekt festékkel kezelt falfelület, amely szolíd, elegáns megjelenést biztosít. Ebben az esetben a teljes falfelület átfestésre került és így született ez az impozáns összkép.

A metáleffekt festék szépségei

A gyöngyház effekt festék

 

Amennyiben nem szeretnénk egy teljes falfelületet ilyen módon dekorálni, de még is szeretnénk valamilyen kis pluszt a falakra csempészni, akkor lehet megoldás a különböző minták festése. Egyre divatosabb ez a megoldás. Kivitelezése egyszerű, maszokolószalaggal előkészített minták mentén bárki kényelmesen, kedvére készíthet hasonló mintákat.

A metáleffekt festék szépségei

A metáleffekt festék szépségei

 

A metáleffekt festék szépségei

A metáleffekt festék minta

 

A metáleffekt festék szépségei

A metáleffekt festék minta

 

A metáleffekt festék szépségei

A metáleffekt festék a hálószobában

 

Gyakori megoldás az effekt festékek felhasználásánál, hogy egy-egy részletet emelünk ki vele, egy-egy olyan elemet a helyiségben, amire szeretnénk külön figyelmet fektetni, nagyobb hangsúlyt szánunk neki.

A metáleffekt festék szépségei

A metáleffekt festékkel kiemelt kandalló

 

A metáleffekt festék szépségei

Metáleffekt festék a mennyezeten

 

A metáleffekt festékek összhatását sokban befolyásolja a bútorok és kiegészítők színe, stílusa. Ugyanolyan szépen mutatnak egy modern, mint egy klasszikus környezetben. A végeredmény tovább fokozható különféle játékos megoldásokkal, mint például megvilágítással, vagy speciális hengerekkel való felületképzés.

 

 
 
1 Hozzászólás
 1. Nagyon jónak tűnik 🙂 Az utolsó kép csini 🙂

Szólj hozzá

0
  0
  Bevásárló listád
  A kosarad üres.Vissza a boltba
  Teddy Klára Festékbolt
  Logo
  Shopping cart