Fesd ki magad, tippek – trükkök! – 1 rész

Ha szeretnél az otthonod egyik helyiségének új és friss hangulatot kölcsönözni, elég ha csak kifested azt! Egy új szín csodákra képes, új külsőt és új érzetet ad! Ha elégedett vagy a korábbi színnel és nem szeretnél váltani, fesd át újra a korábbi színnel, a tisztaság és felfrissülés érzése így sem marad el!

Sokan félnek maguk a festésbe kezdeni, pedig bárki képes rá és szórakozásnak, stressz oldásnak sem rossz. Nincs szükség feltétlenül szakemberre. A következő tippekkel és trükkökkel Te is profiként festheted majd otthonod zugait.

Készítsd elő a felületet

Azt szeretnéd, hogy a falak szépek, frissek és tiszták legyenek. Nagyon fontos, hogy mielőtt ecset érné a faladat, gondosan takarj le mindent, ami mozdítható és útban lehet, told össze őket a szoba közepére. A függönyök is kerüljenek le, a lámpa búrákat, kapcsolókat és minden egyebet is gondosan fedj le.

Ehhez használhatsz különböző vastagságú takarófóliákat, takaró papírokat, maszkoló szalagokat. Ezek méreteiről, fajtáiról, típusairól itt olvashatsz.

Minderre figyelnünk kell, hogy megóvjuk magunkat az idegeskedéstől a festék kifröccsenésekor vagy lecsöpögésekor.

 

A Te faladon is vannak hibák?

Szintén az előkészülethez tartozik, hogy a falon található lyukakat, réseket, repedéseket kitöltsük egy megfelelő glettel, gipsszel. Ha a falon található leváló festék rész, azt is dörzsöljük le, és ha szükséges javítsuk ki.

A szép falfestést alapozás előzni meg!

Ez után következik a mélyalapozás. A különböző mélyalapozók segítenek megkötni a porréteget a falon, segítik a festék jobb tapadását és segítenek abban is, hogy ne foltosodjon ki a falfesték.

Ha nem csupán falakat, hanem más felületet festesz otthonodban, további lépésekre lehet szükséged. Ha például egy lépcsőházat vagy egy kandallót festesz, nagyobb figyelemre van szükség, mivel ezek bonyolultabbak, mint egy egyszerű fal. A ház bizonyos területeinek festése nehezebb lehet, mint a szoba falainak festése, ezért a “kutatást” is el kell végezni, hogy milyen anyagokra, milyen eszközökre lenne szükségünk mielőtt ecsetért nyúlunk.

A javítás, sőt a szép javítás alapozza meg, hogy a végeredmény is olyan lehessen, amilyennek megálmodtad.

A cikk folytatása itt található.

 
 
Teddy
Örömmel vesszük a véleményedet

Szólj hozzá

Teddy Klára Festékbolt
Logo
Shopping cart