SUPRALUX MONOLAKK egykomponensű parkettalakk

KívánságlistámhozHozzáadva a kívánságlistáhozEltávolítva a kívánságlistából 0
  • parkettára, lambériára
  • nincs kellemetlen szaga
  • gyorsan szárad
  • kiadós

5 430 Ft31 100 Ft

Supralux Monolakk egykomponensű parkettalakk amely belső téri fa(padlók) védelmére szolgál.

A MONOLAKK  egykomponensű parkettalakk korszerű poliuretán-alkid alapú lakk amely belső téri fa, parafa valamint más fa padlók védelmére szolgál. Tartós és kopásnak ellenálló réteget képez, a bevonat a háztartásban előforduló szokásos parkettatisztító szereknek ellenáll. Alkalmazásával kopásálló bevonatot kapunk. Könnyebb felvitelt biztosít a hagyományos hígító tartalmú lakkokhoz képest.

  • Natúr, kezeletlen vagy erősen kopott parketta, padló lakkozása: Csiszolja meg a felületet azért, hogy eltávolítsa a szennyeződéseket és az egyenetlenségeket. A régi sérült lakkréteget teljesen le kell csiszolni, majd portalanítani.
  • Korábban lakkozott parketta, padló lakkozása: Ha a bevonat ép, nem sérült meg, takarítsa fel a felületet a háztartási mosogatószerrel azért, hogy a szennyeződéseket és a zsírt eltávolítsa. Törölje át a felületet 10 %-os ecet vizes oldatával. Csiszolja fel mattra a felületet 150-es csiszoló papírral és porszívózzon fel alaposan. Felhasználás előtt egybefüggően távolítsuk el a lakk felületéről az esetleges borréteget és a lakkot alaposan keverjük fel. Az előkészített felületet Supralux Monolakkal vonjuk át. A parkettalakk felhordását ecsettel, kefével vagy hengerrel végezhetjük. A rétegek között a lakkbevonatot a teljes száradás után a szálfelhúzás eltüntetésére finom csiszolópapírral (150-es) enyhén megcsiszoljuk, majd a felületet alaposan portalanítjuk. A lakkot általában nem kell hígítani. Ha szükséges, H-100 szintetikus hígítóval hígítható. Az egyes rétegek felhordása között szobahomérsékleten 16 óra száradási időt kell biztosítani.
  • Az eszközöket H-100 szintetikus hígítóval tisztíthatjuk. Kopott, rossz állapotú parketta esetén javasolt alapozó használata is (pl.: Supralux Gemini Tivinil). A lakkozott felület teljes átkeményedés után (kb. 7 nap múlva) vehető teljes mértékben igénybe.
  • Ne használjon lakkot melegített, állandóan víznek kitett, korábban olajozott vagy viaszolt felületeken. A festett felületeket csak a réteg teljes keményedése után szabad használni, azaz legkorábban 7 nap elteltével és a termék szagának megszűnése után. A lakk a fát enyhén sárgítja.

Felületek: korlát, asztalok, kis éjjeli szekrények, parketta, fapadló, lépcső

Felhordás: ecset, henger, kefe.

Hígítás:  általában nem kell; szükség esetén: H-100 szintetikus hígító.

Száradási idő: 20 °C-on: porszáraz max. 4 óra, átfesthető önmagával: max. 16 óra.

Alapozó:  Supralux Gemini Tivinil parketta alapozó.

Rétegszám: 2-3 réteg, felújításnál 1-2 réteg.

Tulajdonságok: SUPRALUX MONOLAKK egykomponensű parkettalakk

Kiszerelés

0,75 L, 5 L

Szín

Magasfényű, Selyemfényű

Dimensions
Weight 5 kg

User Reviews

0.0 out of 5
0
0
0
0
0
Write a review

Még nem értékelte senki.

Véleményezze elsőként ezt a terméket:

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Teddy Klára Festékbolt
Logo
Shopping cart