Mapei Mapelastic Aquadefense

KívánságlistámhozHozzáadva a kívánságlistáhozEltávolítva a kívánságlistából 0
 • Speciális vízszigetelés
 • Felhasználásra kész
 • Gyorskötésű

15 295 Ft58 970 Ft

A Mapei Mapelastic Aquadefense egy speciális vízszigetelés kerámia burkolólapok, kő vagy mozaik burkolat alá nedves, vizes helyiségekben.

• erkélyek és teraszok;
• fürdőszobák és zuhanykabinok;
• mosóhelyiségek;
• szaunák és a nedves környezetű helyiségek

A Mapelastic AquaDefense betonra, cementkötésű esztrichek vagy különleges kötőanyagú esztrichekre, gipszkartonra (csak beltérben), meglévő kerámiára burkolólap, műkő vagy természetes kőlap aljzatokra, cementkötésű vakolatra hordható fel.

Mapei Mapelastic Aquadefense előnyei:

 • Használatra kész;
 • Gyorskötő:
 • Esőálló (első réteg felhordása után 1 óra múlva,  a második réteg felhordása után 3 óra múlva)
 • Kerámia burkolólapokkal burkolható az utolsó rétegének felhordása után már 4 óra múlva (+23°C-on és 50% relatív páratartalom mellett, 3 CM%-nál kevesebb maradék nedvességtartalmú száraz esztrichre felhordva)
 • Mapelastic AquaDefense rugalmas: +23°C-on 3,2 mm repedésáthidaló képességgel rendelkezik egyéb megerősítés nélkül.

Műszaki jellemzők

 • A Mapelastic AquaDefense teljesen oldószermentes, felhasználásra kész, nagyon gyors száradású, világoskék színű, egykomponensű, vizes diszperziós műgyanta bázisú anyag.
 • A Mapelastic AquaDefense hosszúszőrű hengerrel, ecsettel vagy simítóval könnyen felhordható a vízszintes, függőleges és lejtős felületekre.
 • A Mapelastic AquaDefense nagyon gyors száradású, és rugalmas, nem ragadó réteget képez.
 • Könnyű gyalogosforgalommal már 3 óra múlva járható, és kitűnő tapadást biztosít bármilyen ragasztónak és ragasztóhabarcsnak bármilyen kerámia burkolólap, kőlap és mozaik fektetéséhez. A Mapelastic AquaDefense rugalmassága elviseli az aljzat hőmérsékletváltozásokból eredő normál tágulási, zsugorodási és vibrációs mozgásait.
 • A Mapelastic AquaDefense-vel vízszigetelt, C2F osztályba sorolt ragasztóhabarcsokkal (mint Granirapid, Elastorapid, stb.) ragasztott, és Ultracolor Plus-szal fugázott padlók a munka kezdete után már 12 óra múlva gyalogosforgalommal
  járhatók.
 • A Mapelastic AquaDefense ellenáll a víz, a meszes (pH >12) és a klóros víz, és normál háztartási mosó- és tisztítószerek
  hatásainak.

Figyelmeztetések

 • Ne használja a Mapelastic AquaDefense-t +5°C alatti hőmérsékleten.
 • A Mapelastic AquaDefense-t mindig burkolja kerámia burkolólapokkal, mozaikokkal vagy kőlapokkal.
 • Ne használja a Mapelastic AquaDefense-t nedves cementkötésű aljzatokon vagy felszivárgó nedvességnek kitett aljzatokon, vagy 3 CM%-nál magasabb maradék nedvességtartalmú esztrichre.
 • Ne használja málló cementkötésű aljzatokon, az aljzatára nem szilárdan kötött régi padlókon, vagy a jó tapadást akadályozó felületkezeléseken.
 • Ne használja a repedések áthidalására.
 • Védje a felületet esőtől legaláb az első réteg felhordása 1 órán át, és a második rétegének felhordása után 3 órán át
  (+23°C-on és 50% relatív páratartalom mellett, 3 CM%-nál kevesebb maradék nedvességtartalmú száraz esztrichre
  felhordva).

Mapei Mapelastic Aquadefense felhasználása

Aljzatelőkészítés:
Az aljzat legyen megfelelően érlelt, szilárd, tiszta, száraz és olajtól, zsírtól, cementtejtől, régi festéktől és egyéb más, a tapadást gátló szennyeződéstől mentes. A cementkötésű aljzatok legyenek szilárdak és szárazak, és a felszálló nedvességtől mentesek. Teljesen távolítsa el a felületi port. A simításhoz és kiegyenlítő-réteghez használjon Planitop Fast 330-at vagy Adesilex P4-et.

Régi kerámiaburkolatok mélyedéseit és réseit, valamint a lejtős felületeket simítsa és egyenlítse ki Adesilex P4-gyel a Mapelastic AquaDefense felhordása előtt. Az ilyen aljzatokat teljesen ellenőrizze, és minden bevonatot, például viaszt, víztaszító kezelést, stb.-t távolítson el a felületről megfelelő tisztítószerrel és/vagy csiszolással.

A Mapelastic AquaDefense felhordása előtt nagyon figyelmesen készítse elő a mozgási hézagokat, valamint a vízszintes és függőleges felületek közötti csatlakozásokat. Ilyenkor előzetesen ragassza a helyére a Mapeband vagy Mapeband PE 120 megfelelő profilját Mapelastic AquaDefense-vel.

Teraszok és erkélyek vízelvezetőinek vízszigetelésére használja a Drain termékcsalád különleges elemeit.
A szerkezeti hézagok tömítésére az aljzatra Adesilex PG4-gyel felragasztott Mapeband TPE használható.

Mielőtt meglévő kerámia burkolatra hordja fel a Mapelastic AquaDefense-t, alapozzon Eco Prim Grip-pel.

A termék felhordása

A Mapelastic AquaDefense-t hosszúszőrű hengerrel, ecsettel vagy simítóval két egyenletes, vékony (rétegenként kb. 0,4 mm
vastag) rétegben hordja fel.

Várja meg,hogy az első réteg megszáradjon, győződjön meg arról, hogy a termék sötétebbé és matt felületűvé vált
(+23°C-on és 50% relatív páratartalom mellett, 3 CM%-nál kevesebb maradék nedvességtartalmú aljzatra 1 óra múlva
felhordva), majd hordja fel rá a második réteget keresztirányban.

A Mapelastic AquaDefense végleges vastagsága nem lehet 0,8 mm-nél kevesebb ahhoz, hogy erős, flexibilis és folyamatos bevonat legyen. Ügyeljen arra, hogy az aljzat hibái ne szakítsák meg az összefüggő szigetelőréteget.

Ha a Mapelastic AquaDefense-t repedésáthidaló rétegként alkalmazzák sérült felszínen, javasoljuk, hogy a még friss első rétegébe helyezzen erősítésként Mapetex 50-t. Az első, még friss Mapelastic AquaDefense rétegbe légbuborék-mente-sítő hengerrel simítsa le a Mapetex 50-t.

Várja meg az első réteg megszáradását, majd hordja fel a Mapelastic AquaDefense második rétegét, úgy hogy a Mapetex 50
tökéletesen beágyazódjon. A száradási idő megnövekedhet, ahogy a Mapetex 50 behelyezése megnöveli a felhordott vízszigetelés végső rétegvastagságát.

Fürdőszobákban, erkélyeken és szaunákban, törökfürdőkben végezhet vízzárósági vizsgálatot a Mapelastic AquaDefense utolsó rétegének felhordása után 12 óra múlva. A felületet a második réteg felhordása után (+23°C-on és 50% relatív páratartalom
mellett, 3 CM%-nál kevesebb maradék nedvességtartalmú aljzatra felhordva) 4 óra múlva lehet kerámia burkolólapokkal, kőlapokkal és mozaikokkal leburkolni az EN 12004 szabvány szerint C2 osztályba sorolt, a padló végső terhelésétől és a burkolat fajtájától függően választott MAPEI ragasztóhabarccsal.

Például erkélyeken használjon Keraflex Maxi S1-et (szabványbesorolása: C2TE S1), burkolólapok gyors fektetéséhez használjon Elastorapidot (szabványbesorolása: C2FTE S2), és bármilyen mozaik ragasztásához Adesilex P10-et Isolastic-kal 50%-ban vízzel
keverve (szabványbesorolása: C2TE S1). A lapok közötti fugahézagokat töltse ki például Ultracolor Plus CG2WA osztályba sorolt, vagy Fugolastic-kal kevert Keracolor FF Flex vagy Keracolor GG cementkötésű fugázóhabarcsokkal vagy epoxi fugázóhabarccsal (például Kerapoxy, Kerapoxy Design vagy Kerapoxy CQ – szabványbesorolása:RG).

A mozgási hézagokhoz használjon megfelelő hézagkitöltő-anyagokat a MAPEI termékválasztékából (például Mapesil AC-t, Mapesil LM-t vagy Mapeflex PU45 FT-t a követelményektől függően).

Tulajdonságok: Mapei Mapelastic Aquadefense

Kiszerelés

15 kg, 3,5 Kg, 7,5 Kg

Dimensions
Weight 5 kg

User Reviews

0.0 out of 5
0
0
0
0
0
Write a review

Még nem értékelte senki.

Véleményezze elsőként ezt a terméket:

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Teddy Klára Festékbolt
Logo
Shopping cart