Trinát Univerzális Festék /Unitop/

 • Fa-, fém-, fal-, műanyag felületekre
 • Univerzális festéke
 • Tartós
 • Szagtalan

11 295 Ft11 595 Ft

Hozzáadva a kívánságlistáhozEltávolítva a kívánságlistából 0

Fa-, fém-, fal-, műanyag felületek univerzális festéke, amely tartós és szagtalan.

Alkalmazási terület: Az Unitop festék sokoldalúan alkalmazható fa-, műfa (faforgács, farostlemezek), fém-, (horganyzott acél, alumínium) és műanyagok (pl. PVC) festésére. Alkalmas, épülethomlokzatok, falfelületek, beton-, cement-, új azbesztcement, és gipszfelületek bevonására is, valamint rendelkezik gyermekbútorok és gyermekjátékok alkalmassági bizonyítványával (MSZ EN 71-3:1996). A festék kültéri nyílászárók festésére nem alkalmas. Kitűnően alkalmazható fejújítási munkákhoz. A kül- és beltérre egyaránt használható Unitop vízálló, lúgálló (meszelt felületen is alkalmazható), krétásodásra, sárgulásra nem hajlamos. Az Unitop festékkel egy háztartás szinte minden festési problémája megoldható.

Választék: A festék Aquakolor színezőpasztával színezhető. A TRILAK homlokzat és belső falfesték színtáblázat 340 színében 1 és 5 literes kiszerelésben kapható, illetve a Trilak cégtől egyéb színekben megrendelhető. A fehér “L” kiszerelés önmagában használható festésre, vagy Aquakolor színező pasztával illetve TRILAK színkeverő gépeken is színezhető. A D, M, MM, RR, YY, ZZ jelű kiszerelések csak gépi színkeveréssel használhatók, önmagukban festésre nem alkalmazhatók! A 6 bázisfestékből több mint 2000 színben színezhető Trilak színkeverő berendezéseken. Az Unitop bevonat selyemfényű.

Felhasználási mód: Felület-előkészítés:

Fafelületek: Az új, légszáraz fából, forgácslapból, ill. farostlemezből készült faszerkezetek (nyílászárók, bútorok stb.) felületét csiszolás és portalanítás után Lazurán félolajjal beeresztő és pórustömítő/Félolaj beeresztő és pórustömítővel vagy Lazurán lenolajkence beeresztő és pórustömítővel, kültéri alkalmazás, vagy nedvességnek kitett felületeknél Lazurán Univerzális Faanyagvédőszer/Lignoprot Megelőző Faanyagvédőszerrel kell beereszteni, a fafelület megmaradt szívóképességét Lazurán Félolaj beeresztő és pórustömítő/Félolaj beeresztő és pórustömítővel vagy Lazurán lenolajkence beeresztő és pórustömítővel kell pórustömíteni.

Fémfelületek: Vas- és acélfelületekről a rozsdát maradéktalanul el kell távolítani. Ezután a felületet portalanítani és zsírtalanítani kell. Korróziógátló alapozóként a Trinát korróziógátló alapozó festék használata célszerű. Horganyzott acél- és alumíniumfelületekről mindenfajta szennyeződést gondosan el kell távolítani. A horganyzott felületen a tapadás a horganyzástól eltelt időtől, a horganyzás módjától függően különböző lehet, ezért próbafestést kell végezni.

Műanyag felületek: A műanyag felületeket zsírtalanítani, majd csiszolópapírral érdesíteni kell.

Falfelületek: Új, festetlen falfelületeket (beton, műkő, mészvakolat, gipsz, tégla, új azbesztcement stb.) portalanítás után a szívóképesség egyenletessé tételére Cehalin mélyalapozóval vagy diszpeziós mélyalapozóvalkell beereszteni. Kisebb repedések eltüntetésére, illetve a felületi egyenetlenségek megszüntetésére Deko simítótapaszt, vagy Unikitt mestertapaszt célszerű használni.

Festés: Az Unitop festéket felhasználás előtt alaposan fel kell keverni. A festéket ecsettel (esetleg akril ecsettel), hengerrel, szórással lehet felhordani. Általában 2 réteg festék felhordása célszerű. Az első réteg felhordása előtt a felhordás módjától függően célszerű a festéket kevés vízzel hígítani. A második réteg, hígítás nélkül is felhordható.

Használat után az edényt gondosan le kell zárni. A szerszámokat vízzel el kell mosni. Az esetleges elcseppenéseket vizes ruhával lehet felszedni. A megszáradt festék már csak erős oldószerekkel távolítható el.

Hígíthatóság: szükség esetén vízzel hígítható
Kiadósság: 5-6 m2/liter rétegenként
Felhasználási idő: 2 év (5-25 °C hőmérsékleten tárolva)
Száradási idő: 2 óra
Sűrűség: 1,15-1,35 g/cm3
Nem illóanyag tartalom: min. 55% (120°C/2 óra)
Felépítés: diszperziós kötőanyag, töltőanyagok, víz, pigmentek

Tűzvédelmi előírások: IV. Tűzveszélyességi fokozatba tartozik. MÉRSÉKELTEN TŰZVESZÉLYES!

Veszélyesanyag tartalom: Butil-diglikol 0-2%

Hatósági engedélyek: KERMI sz.: 2006/2-00366, ÉMI: M.A.B. szám: A-3/1996

Biztonsági előírások: S2 Gyermekek kezébe nem kerülhet. S23 A keletkező permetet nem szabad belélegezni. S24/25 Kerülni kell a bőrrel való érintkezést és a szembejutást.

Tulajdonságok: Trinát Univerzális Festék /Unitop/

Kiszerelés

1 L, 5 L

Szín

Fehér, Fekete

Dimensions
Weight 5 kg

User Reviews

0.0 out of 5
0
0
0
0
0
Write a review

Még nem értékelte senki.

Véleményezze elsőként ezt a terméket:

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Trinát Univerzális Festék /Unitop/
Trinát Univerzális Festék /Unitop/

11 295 Ft11 595 Ft

0
  0
  Bevásárló listád
  A kosarad üres.Vissza a boltba
  Teddy Klára Festékbolt
  Logo
  Shopping cart