Trinát Matt Zománcfesték

 • Ellenálló
 • Matt
 • Fémre és fára is

6 330 Ft32 900 Ft

Hozzáadva a kívánságlistáhozEltávolítva a kívánságlistából 0
SKU: N/A Kategória: Címkék: , , ,

Az időjárás behatásainak ellenálló, kiválóan terülő, matt fényű festék, amely fémre és fára is alkalmazható.

Alkalmazási terület: Univerzálisan alkalmas kül- és beltéri faszerkezetek (ajtók, ablakok, erkélyrácsok, faházak, redőnyök, kerti bútorok stb.), kül- és beltéri fémszerkezetek (kerítés, csövek stb.) átvonó festésére. Bevonata időjárásálló, matt fényű, igen kemény, ugyanakkor rugalmas.

Választék: Fehér, szürke, fekete, sárga, krém, okker, barna, zöld, kék, vörös és piros színekben, 1, 5 és 20 literes csomagolási egységekben kapható.

Felhasználási mód:
Az új, légszáraz fából, forgácslapból, ill. farostlemezből készült faszerkezetek, nyílászárók, bútorok stb. felületét csiszolás és portalanítás után Lazurán Félolaj beeresztő és pórustömítő/Félolaj beeresztő és pórustömítővel vagy Lazurán Lenolajkence beeresztő és pórustömítő/Lenolajkence beeresztő és pórustömítővel kell beereszteni. Kültéri igénybevételnél vagy nedvességnek kitett helyen Lazurán Univerzális Faanyagvédőszer/Lignoprot Megelőző Faanyagvédőszerrel vagy Lazurán Oldószermentes Faanyagvédőszer/Lignolit Komplex Faanyagvédőszerrel kell kezelni a felületet. A fafelület megmaradt szívóképességét Lazurán Félolaj beeresztő és pórustömítő/Félolaj beeresztő és pórustömítővelvagy Lazurán Lenolajkence beeresztő és pórustömítő/Lenolajkence beeresztő és pórustömítővel kell pórustömíteni. A felületi egyenetlenségek javítására Trinát Mestertapasz vagy Unikitt metertapasz alkalmazása célszerű, mélyebb hibahelyeket Diszperziós mélyedéstapasszal korrigáljuk.

Az oxidmentesített és zsírtalanított fémfelületre, a legalább St3 tisztasági fokozatú acélfelületre, ill. Wash Primerrel alapozott könnyűfém (alumínium-, cink-, tűzihorganyzott acél) felületekre Trinát korróziógátló alapozót kell felvinni.

Az előzőekben felsorolt műveletek után hordják fel ecsettel, szórással, esetleg hengerezéssel a portalanított fafelületekre alapozóként a Trinát univerzális alapozót egy vagy két rétegben. Fémfelületekre közbenső rétegként szintén Trinát uiverzális alapozót alkalmazzunk. Az alapozó festéket két rétegben általában csak a kültéri igénybevételnek kitett felületeken alkalmazzák. Két réteg felvitele esetén 16 óra száradási idő közbeiktatása szükséges. Igényesebb munkák esetén a Trinát univerzális alapozó bevonatot szárazon megcsiszolják.

Az alapozott, szükség szerint megcsiszolt és portalanított felületre ecsetelik vagy hengerezik fel a felhordásra kész Trikolor matt zománcfestéket. Megfelelő berendezéssel szórható. Az egyenletes, matt fény eléréséhez a festék igen alapos felkeverése szükséges.

A termék felhasználásra kész!

 

Hígíthatóság: a termék felhasználásra kész!
Kiadósság: 10-12 m2/l (egy rétegben), függ a felület minőségétől és a felhordás módjától
Felhasználási idő: 5 év (5-25 °C hőmérsékleten tárolva)
Száradási idő: 24 óra
Sűrűség: 1,14-1,34 g/cm
Nem illóanyag tartalom: 65-73 % (120°C/2 óra)
Felépítés: oldószer, műgyanta, pigmentek
Tűzvédelmi előírások: II. Tűzveszélyességi fokozatba tartozik. TŰZ ÉS ROBBANÁSVESZÉLYES!

Veszélyesanyag tartalom: White Spirit (lakkbenzin) 150/200 25-35% Etil-metil-ketoxim: < 0,5% Szenzibilizáló anyagot (etil-metil-ketoxim) tartalmaz. Túlérzékeny személynél allergiás reakciót válthat ki.

Hatósági engedélyek: KERMI sz.: 51-02760-63/93,

Biztonsági előírások: R10 Kismértékben tűzveszélyes. R52/53 Ártalmas a vízi szervezetekre, a vízi környezetben hosszantartó károsodást okozhat. R67 Gőzei álmosságot vagy szédülést okozhatnak S1/2 Elzárva és gyermekek számára hozzáférhetetlen helyen tartandó. S23 A keletkező gőzt/permetet nem szabad belélegezni. S24/25 Kerülni kell a bőrrel való érintkezést és a szembe jutást. S29 Csatornába engedni nem szabad. S46 Lenyelés esetén azonnal orvoshoz kell fordulni, a címkét az orvosnak meg kell mutatni. S51 Csak jól szellőztetett helyen használható.

Tulajdonságok: Trinát Matt Zománcfesték

Kiszerelés

1 L, 5 L

Szín

Barna, Fehér, Fekete, Kék, Krém, Okker, Piros, Sárga, Szürke, Vörös, Zöld

Dimensions
Weight 5 kg

User Reviews

0.0 out of 5
0
0
0
0
0
Write a review

Még nem értékelte senki.

Véleményezze elsőként ezt a terméket:

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Trinát Matt Zománcfesték
Trinát Matt Zománcfesték

6 330 Ft32 900 Ft

0
  0
  Bevásárló listád
  A kosarad üres.Vissza a boltba
  Teddy Klára Festékbolt
  Logo
  Shopping cart