Lazurán Kétkomponensű Kopásálló Parkettalakk A+B /Prolux/

KívánságlistámhozHozzáadva a kívánságlistáhozEltávolítva a kívánságlistából 0
  • Esztétikus
  • Kopásálló
  • Könnyen tisztítható bevonatot képez
  • Kétkomponensű parkettlakk
  • Igen gyorsan szárad

4 400 Ft14 795 Ft

Különösen kopásálló, Iskolába, tornaterembe is. Esztétikus, kemény, kopásálló, könnyen tisztítható bevonatot képző, kétkomponensű parkettlakk. Igen gyorsan szárad.

Alkalmazási terület: Elsősorban parketta, hajópadló továbbá egyéb keményfa felületek dekoratív lakkozására szolgál.

Felhasználási mód:
A viaszmentes, gyalult vagy gondosan csiszolt, száraz, portalanított parkettára vagy egyéb felületre a lakkot kéthárom rétegben célszerű felvinni. A lakk felhordása általában kefével történik, de a Prolux kétkomponensű parkettlakk különleges előnye, hogy hengerezéssel is felhordható, ami jóval termelékenyebben és kényelmesebben elvégezhető művelet. Ennek különösen nagyméretű szobák, ill. termek lakkozásánál van jelentősége. Jelentős megtakarítás érhető el, ha a még nem lakkozott parketta felületére először Nitrol parketta alapozót viszünk fel, ami megakadályozza a lakkréteg sötétedését. Egyes faféleségeknél, pl. bükkfából készült parkettán enyhe sötétedés léphet fel, ezért javasoljuk, hogy a parketta egy kis felületén, előzetesen lakkozási próbát végezzenek. A lakkozási próbát minden esetben a dobozból kivett 3:1 térfogatarányban összekevert kis mennyiségű Prolux kétkomponensű parkettlakk-kal kell elvégezni. Már lakkozott parketta újralakkozásánál elegendő a felület kézi úton történő megcsiszolása. Nagymértékben hibás felületekről, gépi csiszolással kell a bevonatot eltávolítani. A viaszos, beeresztett vagy más felületkezelő anyaggal bevont parketta esetén a teljes felületet géppel le kell csiszolni. A megfelelő felhordási körülmények: 20-25 °C hőmérséklet és alacsony páratartalom. A keverési arány magasfényű parkettlakk esetén 3 térfogat rész A komponens, 1 térfogat rész B komponens, selyemfényű parkettlakk esetén 2 térfogat rész A komponens, 1 térfogat rész B komponens. Az összekevert magasfényű parkettlakk hígítás nélkül ecsetelhető. Ha felhasználás közben (az eltelt idő, hőmérsékleti körülmények miatt) a hígítás mégis szükséges, úgy Parkettlakk higító univerzálissal lehet a bekevert lakkot hígítani. Magasfényű bevonat kialakításához – a fa minőségétől függően – három rétegben kell felhordani a parkettlakkot. Egyenletes selyemfényű bevonathoz akkor juthatunk, ha a parkettára a Prolux kétkomponensű selyemfényű parkettlakkot szálirányban kenjük fel. Egyes rétegek felhordása – az előző réteg felvitele után – legkorábban 8 óra múlva történhet (függ a hőmérséklettől és a levegő páratartalmától. Az újabb lakkréteggel való átfestés előtt ajánlatos finom szemcséjű csiszolóvászonnal a felületet megcsiszolni, majd portalanítani. Tornaterem, táncterem, iskola és egyéb nagy igénybevételnek kitett felületek lakkozása esetén a használatba vételig legalább 10 nap várakozási időt kell biztosítani. A szerszámokat Univerzális parkettlakk higítóval lehet elmosni, közvetlen használatuk után. Vigyázat, az ecset tönkremegy, ha használat után nem mossák el! Fontos, hogy a Prolux kétkomponensű parkettlakkProlux magasfényű B komponenst a Prolux magasfényű A komponenshez, a Prolux selyemfényű B komponenst a Prolux selyemfényű A komponenshez szabad csak keverni!

Higíthatóság: UNIVERZÁLIS PARKETTLAKK hígítóval, amely a szerszámok tisztítására is alkalmazható.
Kiadósság: 8-10 m2/l rétegenként, függ a felület minőségétől
Felhasználási idő: 1 év (5-25°C hőmérsékleten tárolva)
Száradási idő: porszáraz: 1 óra száraz: 6 óra kemény: 24 óra

Sűrűség: Magasfényű A komponens: 0,96-0,98 g/cm3|Magasfényű B komponens: 1,14-1,16 g/cm3|Selyemfényű A komponens: 0,99-1,01 g/cm3|Selyemfényű B komponens: 1,03-1,04 g/cm3

Nem illóanyag tartalom: min.|Magasfényű A komponens: 42%|Magasfényű B komponens: 65%|Selyemfényű A komponens: 30%|Selyemfényű B komponens: 50%|(120°C/2 óra)

Felépítés: A komponens: oldószer, műgyanta. B komponens: poliizocianát gyanta oldat

Tűzvédelmi előírások: Mindkét komponens II. Tűzveszélyességi fokozatba tartozik. TŰZ ÉS ROBBANÁSVESZÉLYES!

Veszélyesanyag tartalom: Prolux A magasfényű: xilol 56-58% Prolux B magasfényű: xilol 12-14%, 2-metoxi-1-metil-etil-acetát 15-17% Etil-benzol 2-4%, Toluol 2, 4/2, 6-diizocianát izomer keverék <0,5%

Hatósági engedélyek: KERMI szakv. sz.: 51-02520/94

Biztonsági előírások: Veszélyjel: Xn ártalmas R10 Kismértékben tűzveszélyes. R20/21 Belélegezve és bőrrel érintkezve ártalmas. R36/38 Szem- és bőrizgató hatású. S1/2 Elzárva és gyermekek számára hozzáférhetetlen helyen tartandó. S23 A keletkezett gőzt/permetet nem szabad belélegezni. S24/25 Kerülni kell a bőrrel való érintkezést és a szembe jutást. S36/37/39 Megfelelő védőruházatot, védőkesztyűt és szem/arcvédőt kell viselni S46 Lenyelése esetén azonnal orvoshoz kell fordulni, az edényt/csomagolóburkolatot és a címkét az orvosnak meg kell mutatni. S51 Csak jól szellőztetett helyen használható. Figyelmeztetés! a ?B? komponens izocianátot tartalmaz. Lásd a gyártó által adott tájékoztatót! (Biztonsági adatlapot)

Tulajdonságok: Lazurán Kétkomponensű Kopásálló Parkettalakk A+B /Prolux/

Kiszerelés

0,75 L, 4 L

Dimensions
Weight 5 kg

User Reviews

0.0 out of 5
0
0
0
0
0
Write a review

Még nem értékelte senki.

Véleményezze elsőként ezt a terméket:

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Teddy Klára Festékbolt
Logo
Shopping cart