2020 falszín trendek

A színek nagyon fontos szerepet játszanak a szobák hangulatának és stílusának kialakításában. Teljesen más lendületet, tónust kölcsönöznek a helyiségnek a különböző falszínek.

A lakberendezésben használt és éppen közkedvelt színek minden évben változnak. A vezető designerek évente új színeket választanak és a legtöbb lakberendező ezen színekből választ és épít be saját munkáiba. Ezen színek és stílusok köszönnek vissza a bútorokban, a falszínekben és dekorációkban egyaránt.

A következő válogatás, ízelítő az idei év trendjeiből, legjobb falfesték és kiegészítő színeiből.

A 2020-as év falszín trendjei

Pezsgő (Champagne)

A pezsgő szín várhatóan az egyik legnépszerűbb szín lesz 2020-ban. Ha úgy gondolod, hogy a pezsgő unalmas, nézd meg a képet és gondold újra. Ez a szín fogja felváltani az évek óta uralkodó szürke árnyalatokat. Sokkal melegebb és barátságosabb, egyfajta természetes hangulattal elegyítve, mint a korábbi divat szín a szürke. Nagyon szépen variálható metálos effektekkel, mint az arany és ezüst illetve nagyon jól párosítható szinte bármilyen másik színnel.

Tengerész kék (Navy blue)

A tengerész kék egy igazi “örökzöld”, ami most újra aranykorát éli. Telt, karakteres és mély tónusú szín, amely szintén kellemesen variálható metál színekkel és pasztell színekkel is, a pezsgő színnel pedig lenyűgöző és meleg összhatást kapunk. Sherwin-Williams interior design stúdió ezt a színt választotta az év színének.

Aranysárga (Golden yellow)

A sárga az optimizmus és a boldogság színe. Bármely szobát teljesen felvillanyozza, de csak figyelmesen, mert a “túl sok” az ellentétes hatást érheti el és fojtogató lehet. A designerek a sárgát alap falszínnek fogják használni idén. A “Gen-Z” sárga, -amely egy igen élénk és erős sárga, volt a 2019-es év egyik vezető színe, de 2020-ban egy sokkal finomabb, halványabb és gyengébb tónusú sárga lesz a befutó. Ez a tendencia egy felfrissülő színvilágot kölcsönözhet akár hálószobába, óvodákba, nappalikba stb.

Olíva zöld (Olive green)

A 2019-es Milánói Design héten a zöld népszerű szín volt és még többször találkozhatunk vele 2020-ban. Az olíva zöld az egyik legmelegebb és legtermészetesebb, jól variálható és meghitt árnyalata a zöld színnek. Ezen árnyalat jól használható az interior és exterior designban egyaránt. Szerény mégis impozáns megjelenést biztosít.

Világos rózsaszín (Light pink)

A világos rózsaszín számtalan helyen és formában felhasználható. Ez a szín is nagyon népszerű lesz az idei évben. Benjamin Moore a képen látható színt választotta az év színének a saját munkáihoz. A választás teljesen érthető, hisz légies, friss és barátságos mind a szín, mind az általa kölcsönzött hangulat.

Sötét vörös (Dark red)

A sötét, erős és “gazdag” vörös és karamell árnyalatok nem csak az ősz színei. 2019-ben is népszerű volt, részben Sherwin-Williams bejelentésének köszönhetően, hisz az előző évben ezt a színt választották az év egyik színének. Ez a tendencia idén is megmarad, több árnyalata megjelenik majd a designerek palettáin. Jól kombinálható más színekkel és önmagában is remek választás falszínnek, de kiegészítő színnek is.

Faszén szürke (Charcoal)

A sötét színek már évek óta népszerűek. Ez a trend megmarad 2020-ban is. A faszén szürke egy rendkívül csinos, sikkes és sokoldalú árnyalata a szürkék világának. Elegáns és modern stílushoz is tökéletes választás. Jól harmonizál bármilyen helyiségben, legyen az akár hálószoba, nappali, dolgozószoba, konyha. Kellemesen variálható más szürke árnyalatokkal akár egész falfelületre, akár kiegészítő színként használjuk.

Mangó (Mango)

A mangó egy vidám, vicces és energikus falszín. Ebben az évben ez a szín fogja feldobni és megfűszerezni a lakberendezési trendeket. Jól alkalmazható egyedi színvilágként illetve kiegészítő színnek is.

 

Az évente változó trendeket a szakmabeliek és a felújítani, barkácsolni vágyók is izgatottan várják minden év elején. 2020-ban is várunk mindenkit, aki ezen izgalmas színekből vagy a saját maga megálmodott színekből szeretné felöltöztetni otthonát, falfestéket kevertetni, előre kevert falfestékekből válogatni vagy tanácsot kérni.

 

 
 
Örömmel vesszük a véleményedet

Szólj hozzá

0
    0
    Bevásárló listád
    A kosarad üres.Vissza a boltba
    Teddy Klára Festékbolt
    Logo
    Shopping cart